понеделник, 15 април 2024 г.

Радев: Българи доносничат срещу българи в сайта „Миротворец“, а правителството не реагира

Снимка: Архив

„Българи доносничат срещу българи в сайта „Миротворец“, а правителството не реагира. Не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията с точно това зловредно деяние, което се случва в Стара Загора“. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, предаде  „Фокус“.

„Будят тревога анализациите на фашистки тези и деяния в последните месеци. Виждате, че форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти, интелектуалци призовават за контрол и цензура над медиите. В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи доносничат срещу българи в сайта „Миротворец“, а правителството не реагира. Тиражират се различни антисемитски текстове. Това е престъпление срещу свободата и демокрацията и обществото ни трябва да бди“, подчерта той.

По думите му под силата на обществения натиск правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото варварско деяние в Стара Загора. „Аз смятам, че обществото ни трябва да продължава своя натиск“.

„Не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията с точно това зловредно деяние, което се случва в Стара Загора. Необходими са промени в различни закони, които да правят точно това – да поставят ясни критерии за нарушенията на закона, престъпленията и за тежестта на наказанията“, изтъкна президентът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html