неделя, 21 април 2024 г.

Социалистите се събират на Бузлуджа, има ограничения в трафика

БСП ще отбележи с призив за мир своя празник – 132 години от организираното социалистическо движение у нас и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на БСДП. Традиционно социалистите ще се съберат на знаковата Историческа поляна под връх Бузлуджа на национален събор от 28 до 30 юли.

„Бузлуджа за мир“ е мотото на събора тази година, който ще се очаква да събере членове и симпатизанти на БСП, гости от политически партии и младежки организации.

Националният политически митинг е в събота на 29 юли. Предния ден в Стара Загора ще се проведе конференция на тема „Иновации и стартъпи в местната власт“, организирана от Младежкото обединение в  БСП. Предвидени са и поредица от срещи и разговори на социалисти от цялата страна.

Фолклорни и самодейни състави от цялата страна ще представят българското песенно богатство в трите дни на националния събор на БСП. След приключване на националния събор на Бузлуджа, социалистите ще поднесат венци и цветя пред Паметника на свободата на връх Шипка в знак на памет и почит към българските опълченци и воините, отдали живота си за Освобождението на България.

От 8:00 до 12:00 часа ще бъде ограничено движението на автомобили над 3,5 тона по участък от пътя Габрово – Шипка заради провеждането на събор в местността Историческа поляна на връх Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Ограничението ще е за отсечка от първокласния път между км 155+197 (пресичането с общинския път за кв. „Етър“) и км 184+100 (участъка Габрово – Шипка), както и за панорамния път между връх Шипка и връх Бузлуджа, от км 0+000 до км 12+213.

Алтернативният маршрут за движение на моторни превозни средства над 3,5 т. ще е през Прохода на Републиката – път Велико Търново – Гурково. Моторните превозни средства ще се пренасочват от разклона за град Дебелец към Прохода на Републиката, уточниха от АПИ. Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили ще се пренасочват по пътя през Трявна – Белица и Вонеща вода към пътя към Прохода на Републиката и обратно.

От пътната агенция апелират шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Водачите да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Шофирането под въздействие на емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, напомнят от АПИ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html