петък, 19 април 2024 г.

Раненият с нож в Скопие българин е в стабилно състояние

Намушканият българин в Скопие е в стабилно състояние. Той бе приет в болница с опасност за живота след намушкване в корема и претърпя операция. В петък негови приятели отправиха апел за това мъжът да бъде транспортиран и лекуван в България, предаде Нова телевизия. Припомняме, че в четвъртък вечер имаше сблъсъци, арести и ранени при мач на „Левски” в Скопие. Част от българските фенове бяха нападнати още преди срещата в квартал на града.

Вчера всички 19 арестувани фенове бяха освободени от полицията. Те са санкционирани. Бяха задържани заради нарушаване на обществения ред. В два от случаите, според македонските власти, става въпрос за нападение на полицаи. Неминуемо това доведе до искри между София и Скопие. Българското МВнР излезе с позиция, в която настоява за разследване на случая. Вчера от вътрешното македонско министерство заявиха, че вече са установени част нападателите над привържениците на „Левски”.     

В четвъртък предстои реванш в София. Направено е предложение да не бъдат допускани фенове на македонския отбор, за да се избегнат евентуални сблъсъци.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html