петък, 19 април 2024 г.

Йорданка Фандъкова: Назначен е непрекъснат контрол на ремонта на жълтите павета

Снимка: БГНЕС

Назначен е непрекъснат контрол на поредния ремонт на жълтите павета в София. Това обяви в ефира на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Моята голяма болка са жълтите павета. Те са знакови за София. Знаете, че беше безобразно наредено и се разреди по безобразен начин настилката. Поканих едни от най-добрите експерти, дадохме всичко от себе си. Сега остава строителите да си свършат работата. Разпоредила съм ежедневен, непрекъснат контрол на място. И ако и този път една от най-големите строителни фирми в България, си позволи да не се справи с тази задача, не просто няма да и бъде платено и ще бъде санкционирана, но това за мен ще означава че фирмата може би има други цели”, коментира още тя.

„Последният мандат за всички кметове е безпрецедентен. 3 месеца, след като започнахме работа дойде COVID кризата. Тя ни принуди да трансформираме плановете и бюджетите. Изправи ни пред много сериозни предизвикателства. След това започна инфлацията. През цялото това време местната власт остана единствената стабилна. Развитието на София не е спряло. И в момента работим по около 20 структуроопределящи проекта. Такива са пробивите на бул. „Филип Кутев” и „Тодор Каблешков”. Всъщност говорим за изцяло нов, огромен, прекрасен шест лентов път с велоалея, с широки тротоари. Всичко това дава възможност за връзка с други трасета”, поясни още Фандъкова. И допълни, че оставя на следващия кмет сериозни задачи. По думите й отдавна е обявила, че няма да се кандидатира за следващ мандат.

Фандъкова уточни, че наистина се гордее с развитието на метрото.  „Ще има още една метростанция в „Обеля”. За нея също всичко сме осигурили. Надявам се да стартира и участъкът  през „Слатина”. Това са 6 км. Тоест, оставям 10 км в строителство и няколко участъка с подготвени трасета”, поясни кметът на столицата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html