петък, 19 април 2024 г.

Десислава Атанасова: Имаме мнозинство, с което да се приемат промените в Конституцията

Снимка: БГНЕС

Искам да говоря за общото намерение на трите парламентарни групи, да формират заедно изменения в българската Конституция. След много разговори, след добър синхрон и в Комисията по конституционни въпроси и при лидерските срещи, които започнаха много отдавна, имахме възможност да формираме това конституционно мнозинство. Ние се съгласихме по всички теми, които са включени в промените на Конституцията, да не търсим авторство, а да застанем заедно зад тях. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Десислава Атанасова в изявление пред журналисти, предаде сайтът новини.бг.

Мога да отбележа, че по отношение на промените в глава „Съдебна власт“ имахме дълги обсъждания и заедно с останалите две парламентарни групи стоим зад тях. В текстовете за Инспектората, може би, има повече превес от нашата парламентарна група. Индивидуалната конституционна жалба съществуваше и в нашия проект на Конституция, който бяхме обявили преди повече от две години, уточни тя.

Смятам, че намерихме добър експертен баланс. Той се демонстрира с факта, че събрахме 166 подписа, което гарантира при всички положения, че има мнозинство до края на годината да се приемат промените в Конституцията, каза още Атанасова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html