неделя, 14 април 2024 г.

Депутатите обявиха: Има съгласие за приемане на бюджета

Снимка: БНТ

Има съгласие за приемане на бюджета, заявиха Кирил Петков, Бойко Борисов и Христо Иванов в парламента, предаде БНТ.

„Имаме разбирателство за бюджета. На лидерска среща се разбрахме, че всички казуси ще бъдат решени и че България ще има бюджет, който наистина ще служи на българските граждани“, заяви Кирил Петков.

Христо Иванов посочи, че е коалиционно споразумение ще бъде подписано, но все още се съгласуват текстове. Постигнато е съгласие по един от спорните въпроси от бюджетната комисия вчера – електронните плащания ще бъдат насочени единствено към фирмите с над 100 служители.

Според Бойко Борисов ако не бъде приет внесеният от финансовия министър Асен Василев бюджет, правителството пада. Посочи, че е отстъпил от доста мерки.

„Затова си поставихме цел – по-добре ли е за България, ако падне правителството или да се опитаме да направим компромис в името на доброто? Колегите се съгласиха за касовите бележки на ресторантите и електронното плащане да бъде за фирми с над сто човека“, каза Бойко Борисов

Борисов каза още, че ГЕРБ са се съгласили с плащането на заплати по електронен път.

От думите на Борисов стана ясно, че днес ще бъдат избрани подуправители на БНБ, а в петък – председатели на Здравната каса и сметната палата.

Таванът за цените на тока за бизнеса ще остане 200 лева, заяви Кирил Петков.

„Това е антиинфлационна мярка, която ще остане, така че да сме сигурни, че влизаме в рамките, които се изискват от механизмите за оценка за еврозоната. Приоритет са Шенген, еврозоната, съдебната реформа, постигнахме общи резултати и сега ще влезем в зала, за да ги подкрепим“, каза той.

Борисов заяви, че ГЕРБ не могат да отстъпят от мандатността на кметовете. По думите му истинската цел да се търси конституционно мнозинство, е съдебната реформа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html