събота, 13 април 2024 г.

Дейвид и Виктория Бекъм във война със съседите си

Звездната двойка не се съобразява с околните

Дейвид и Виктория Бекъм влязоха в истинска война със съседите си в баровското предградие Котсуолдс. Звездната двойка, която има свое имение в населеното място западно от Лондон, иска да строи нов път за лично ползване. Това обаче не се харесва на хората в околните имоти. Проектът е на стойност 12 милиона паунда. Бившият футболист и Пош Спайс са използвали връзките и парите си и вече са получили разрешение за строеж на нова оранжерия и външна кухня. Задействали са и процедурата за новото шосе, за да стигат по лесно до имението си, но комшиите се разбунтували.

Дейвид е подал заявление за разрешение. С него той иска да направи 250-метров път за достъп до дома, докато оранжерията бъде построена. Околните обаче са на мнение, че той може да се справи и без прекия път. Според един от живущите в близост до имението на Бекъмови, техните планове са напълно безсмислени и са само „прахосване на ресурси“, пише „Сън“. Хората се притесняват, че грандоманските планове на богатото семейство разрушават местния ландшафт, инфраструктурата и не се съобразяват с общественото мнение.

Строителният шум и тежките камиони също притесняват хората. „Вече има път за достъп до имота, така че какъв е смисълът да се прокарва друг, само за да се построи луксозна оранжерия? Това изглежда безсмислено и загуба на ресурси.“ Това пише в жалба на съсед на известната двойка, изпратена до Областния съвет на Западен Оксфордшър.

Пътят, за който Бекъмови настояват, трябва да е между дома им и близката селска пътека, далеч от първоначалния път към имота. Според информацията, Дейвид искал да отклони трафика по новия 250-метров път, докато тече построяването на огромната му оранжерия.

Спречкването между семейство Бекъм и техните съседи идва няколко дни след като бе съобщено, че то има планове за огромна външна кухня в своята градина. Двойката е поискала разрешение за самостоятелна сграда, която ще бъде направена от стъкло. Според плановете, кухнята ще бъде заобиколена от диви растения.

Дейвид и Виктория не са най-приятните хора в Котсуолдс. Заради множеството им претенции и планове за ремонти, техните съседи изтъкват, че нямат спокойствие. През пандемичната 2020 г. Бекъмови си построиха басейн с внушителните размери от 3 декара! Тогава комшиите им също протестираха, защото не остава вода за собствените им далеч по-малки басейни. Дейвид обаче искал да глези Виктория с разходки с лодка по изкуственото езеро у дома си. Еколози обаче категорично му забраниха да използва моторни лодки, позволиха да се плава само с гребане. През 2016 г. семейството построи офис насред гората и отново имаше протести.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html