неделя, 14 април 2024 г.

Проф. Рачев: В сряда срещу четвъртък температурите ще паднат

Снимка: Новини.бг

„В четвъртък ще ни е студено. 10-12 градуса ще паднат температурите в сряда срещу четвъртък. След това пак ще стане топло“, това заяви в бТВ проф. Георги Рачев.

„Има много обяснение за горещото овреме в Северозападната част на Китай и затова, че това ще е най-топлото лято. Една от големите причини е ,че мусона се забави. Ел Ниньо също оказва влияне, но не се е развихрил. Той ще се развихри и догодина и може би ще задмине 2016 година, която беше най-топлата година на Земята“, заяви той .

Той подчерта, че температурата на замяната не се мери, а се изчислява.

„Абсолютен факт е, че градусите на въздуха са се повишили, както и тези на океана. Оттам идва и глобалното затопляне“, подчерта Рачев.

„Ние искаме нов Закон за туризма, но него го няма“, подчерта Рачев. По думите му нямаме гаранционен фонд, който да гарантира пътуването на българите в чужбина.

Проф. Рачев посочи, че не е изненадващо ,че няма персонал у нас. По думите му това са проблеми от години. „За първото полугодие България има толкова туристи, колкото в Албания. Пореден сезон Гърция и Турция правят фантастични сезони.

„Световният съвет по туризъм оценява, че тази година приходите приходите от чужденци у нас е са с 5 млрд. по-малко спрямо 2019 година. Тогава са били 15 млрд., сега се очаква да бъдат 10 млрд.“, подчерта проф. Рачев.

По думите му зимният туризъм не изпитва толкова сериозни трудности, колкото Черноморието.

„Природата ме научи, че не искам да съм родител номер едно или две. Всяка едно дете се ражда със своя пол. Когато започне да избира парламент и президент, тогава да да може да се самоопредели. Не сме равни от момента, в който яйцеклетката се радели на четири. Любимата ми българска дума е „можем“, посочи проф. Рачев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html