неделя, 14 април 2024 г.

Последен срок за заявленията за директните плащания за земеделците

Снимка: БГНЕС

Днес е последният ден, в който земеделските стопани могат да подадат заявленията си за финансово подпомагане в кампанията за директни плащания. Крайният срок първоначално беше 30 юни, но беше официално удължен до 21 юли.

Корекциите в крайния срок се наложиха предвид обстоятелството, че Стратегическият план се прилага за първа година и земеделските стопани трябва да се запознаят с условията и начина на прилагане на новите интервенции.

Новостите тази година затрудниха голяма част от стопаните при кандидатстване. Тази година новостите за фермерите бяха много – от регистрацията в Системата за електронни услуги, през изискването за доказване на „активен земеделски стопанин“ до новостите в условията за кандидатстване по всички интервенции, заложени в Стратегическия план.

Особено драматична е ситуацията за биопроизводителите , които продължават да търсят отговори от агроведомството и да алармират , че не знаят какво да направят, за да декларират коректно и навреме своите парцели и не са сигурни, че ще успеят да го направят до 17:30 днес, когато земеделските служби ще затворят.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html