петък, 19 април 2024 г.

„Възраждане“ осъдиха действията на македонското вътрешно министерство срещу група деца в България

Снимка: БГНЕС

„Възраждане“ остро осъдиха действията на македонското вътрешно министерство срещу група деца, които са били на посещение в България.

„Вчера в Македония се случи следното. По разпореждане на вътрешния министър на Македония Оливер Спасовски започна процес срещу деца под 14 години, които от вчера са в процес на разпити в прокуратурата, от полицията, включително и от тайните служби. Каква е вината на децата от Битоля. Те са участвали в проект „Малък битолски Монмартър“. Те идват миналата седмица в България при едно от тях се срещат с български политици и това, според вътрешния министър е да бъдат разпитвани, защото са извършвали политическа дейност“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Ние от Възраждане настояваме МВнР да излезе с осъдителна декларация и да е постави въпрос пред нашите партньори на най-високо ниво. Ако България не реагира, тези случаи ще продължат, защото целта е да се насади страх. Дори страх в деца да не идват в България, за да рисуват с тебешири. И това се случваше вчера, докато в тази зала се четяха лицемерни декларации за Илинденско-Преображенското въстание от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Срам и позор за ПП-ДБ и ГЕРБ. Ако България и този път не реагира на това предизвикателство към нас, следващият път ще им убити хора. Защото знакът е – бийте българите, убивайте ги, вкарайте ги в режим на Апартейд“, каза още Костадинов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html