неделя, 14 април 2024 г.

„Изправи се, България“ номинира Никола Вапцаров за кмет на София

Политическа партия „Изправи се, България“ предлага Никола Вапцаров за кмет на София, съобщиха от формацията. „Битката за София вече започна. На терена се появиха кандидати, издигнати „на тъмно“ и с неясни каузи. Общото между всички е, че са удобни за управлявалите 18 години София – Борисов, Фандъкова, ГЕРБ, и по никакъв начин не застрашават порочния им модел в София“, заяви лидерът на партията Мая Манолова при обявяването на предложението. От „Изправи се, България“ предлагат кандидатурата на Вапцаров за публично обсъждане с левите партии и граждански организации. Според партията нуждата от силен кандидат на обединените леви в София става все по-очевидна.

„Изправи се, България“ е част от коалиция „Левицата“, чието учредяване бе обявено на 12 февруари. В коалицията участват и АБВ, „Движение 21“, Валери Жаблянов и Костадин Паскалев. На 17 юни от „Левицата“ обявиха, че на местните избори няма да се коалират с ГЕРБ-СДС, „Продължаваме Промяната-Демократична България“ и ДПС. От коалицията посочиха още, че до края на август ще бъдат готови листите им за общински съветници, както и ясни кандидатите за кметове.

На представянето днес Никола Вапцаров заяви, че е кандидатът, който не се срамува от потеклото си, а напротив, гордее се с него в лицето на поета Никола Йонков Вапцаров. „Имам вяра, че заедно може да изчистим София от корупционните схеми, които я държат в капана на безвремието и я задушават с презастрояването. Имам вяра, че заедно може да направим града ни по-хубав, по-чист, по-достъпен, по-зелен и по-сигурен. Имам вяра, че София има ресурса и човешкият капитал да се превърне в модерен, динамичен и същевременно уютен град за живеене“, така Вапцаров обяви слогана на кампанията си – „Вяра за София“, вдъхновен от едно от най-известните стихотворения на поета.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html