събота, 4 май 2024 г.

Трима загинаха в Лвов след руска ракетна атака срещу жилищен блок

Руснаците редовно атакуват жилищни квартали в украинските градове.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима души са загинали при руска ракетна атака срещу украинския град Лвов тази нощ, съобщи БНР.

Кметът на Лвов Андрий Садовий съобщи за жертвите в публикация в социалните мрежи, след като по-рано бе посочил, че осем души са ранени. В града са отекнали няколко експлозии. Около 60 апартамента в жилищен блок са били разрушени, както и десетки автомобили. Продължава работата на спасителните екипи. Областният управител на Лвовска област Максим Козицки отбеляза, че е поразена критична инфраструктура. На много места в Украйна тази нощ бе обявена въздушна тревога.

По-рано украинският президентски съветник Андрий Ермак съобщи, че един човек е загинал, а шестима други са ранени при руски удар по жилищни сгради в Белозьорка в Херсонска област.

В Макеевка, в Донецка област, след силен взрив избухна пожар в петролна база. От украинската армия заявиха, че е бил унищожен склад с руски боеприпаси в града.

Продължават боевете около Бахмут, както и в района на Лиман.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред Си Ен Ен, че е искал контранастъплението на украинските въоръжени сили да започне по-рано, като поясни, че със забавянето е била дадена възможност на руските сили да поставят повече мини и да укрепят по-добре защитните си линии.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html