понеделник, 29 април 2024 г.

Съдията, задържан с подкуп в Търговище, остава в ареста за постоянно

Софийският градски съд задържа за постоянно в ареста съдията от Търговище Мирослав Митев, арестуван преди дни с подкуп. Той беше заловен с белязани пари, поискани от обвиняем по негово дело. Определението подлежи на обжалване.

По време на заседанието обвиняемият Митев поиска по-лека мярка за неотклонение и каза, че няма да извърши престъпление или да осуети разследването. Прокуратурата поискаха задържане под стража, съобщи БТА.

При разследването са били използвани специални разузнавателни средства.

Съдията Мирослав Митев бе задържан с 5000 лева в Търговище. Според първоначалната версия, той сам е потърсил подсъдимия по дело за побой, от който е взел парите.

Парите са били, за да може Окръжният съд в Търговище да намали присъдата на мъжа по дело за побой над полицай, получена на първа инстанция. Той бил и в изпитателния срок на условно наказание, което щяло да се добави ефективно към бъдещата присъда. На първа инстанция тя била над година затвор, съдията го уверявал, че ще стане едва няколко месеца.

Днес съдия Митев бе доведен в медицинска маска на лицето. Сигналът бил подаден от самия потърпевш в ГДБОП, които уведомил и Антикорупционната комисия, посочи нейният шеф Антон Славчев. Оттам веднага започнали действия по делото и след като подсъдимият получил белязаните пари, антимафиотите го задържали.

„Очевидно ще загубя работата си, но ми моля да се върна в Търговище при семейството си“, каза подсъдимият. Съдът не уважи молбата му.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html