Начало БИЗНЕС Министърът на туризма: Морето ни е чисто, много българи предпочитат да почиват...

Министърът на туризма: Морето ни е чисто, много българи предпочитат да почиват у нас

Пропаганда хибридна кампания тръгна срещу българския бизнес случилото се разрушената стена на язовира „Каховка“ в Украйна. Морето ни е чисто и ние трябва да защитим България като дестинация.“ Това заяви пред бТВ министърът на туризма Зaрица Динкова.

Според нея още като стъпва в длъжност са взети мерки да се защити сектора. Тя обясни, че има добър сезон.

„България трябва да бъде рекламирана преди всичко по модерен и ефективен начин и това ще е едно от нещата, на които аз изключително много ще държа. Вече съм го комуникирала. Планирам посещение в Германия поради важността на този пазар за България. Наблюдаваме известен спад именно при туристите от там. Знам за тази проблем и следващата седмица имам среща и с търговския представител там. Имаме идеи и ги разработваме. Смятам, че ще е изключително важно този проблем да се адресира и на политическо, и на бизнес ниво“, обясни Динкова.

Голяма част от българите остават да почиват в България, а гръцки туристи идват във вътрешността на страната ни. Министерството на туризма разработва две политики за развитие на кадрите в туризма, стана ясно от коментара на ресорния министър.

Според Зарица Динкова трябва да се вдигат доходите в бранша.

Министърът на туризма коментира, че не очаква да бъде повдигната темата относно изключването на Несебър от Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Динкова добави, че са взети всички мерки.