четвъртък, 25 април 2024 г.

Президентът се надява новият кабинет да не предава националните интереси

Снимка: БГНЕС

Надявам се правителството да не предава националните интереси така както лидерите на новата коалиция предадоха доверието на избирателите си, каза президентът Румен Радев, каза той на влизане в НС, съобщи БГНЕС.

Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите. А изборите са основата на демокрацията. Спомняте си как г-н Борисов обикаляше страната да убеждава хората да гласуват за него, защото ПП са „съсипали държавата“, и ако се допуснат до властта, те ще я довършат. Днес г-н Борисов им подарява цялата власт. Спомняте си как ПП бяха окупирали социалните мрежи, за да вдъхновяват своите последователи, че ГЕРБ са мафията, и трябва да бъдат изтрити от българската политика. Днес те споделят властта с ГЕРБ, каза Радев.

Политиката не е само интереси и математика за мнозинство. Тя е преди всичко ценности. Гласуването днес ще покаже дали народните представители имат достойнство или са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи, добави Радев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html