петък, 29 март 2024 г.

ССИ организира форум за ползите и предизвикателствата от приемането на еврото

Министърът на икономиката Никола Стоянов ще говори за ползите от приемането на еврото
Снимка: БГНЕС

Днес в Астория Гранд Хотел /бул. „Ген. Тотлебен“ 8, гр. София/, зала Опера 2,  се провежда Дискусионен форум: „Еврозоната и бизнесът – предимства и предизвикателства“, организиран от Съюза за стопанска инициатива.

Своето присъствие на форума вече са потвърдили: Никола Стоянов – министър на икономиката и индустрията, Илия Лингорски – член на Управителния съвет на Българска народна банка, Мирослав Брикич – старши съветник на Дирекция „Европейски отношения“ на Хърватската национална банка, работодателски организации на Хърватия, Румъния и България, представители на бизнеса, съобщиха от ССИ.

Специален гост на форума ще бъде и г-н Дан Шомон – бизнес консултант и политически експерт, ръководил кампанията на президента Барак Обама. Експертът, управлявал политическите кампании на един от най-успешните лидери на САЩ близо десетилетие, ще изнесе лекция за комуникацията и политическата стабилност като фактори за влизането в Еврозоната.

Амбицията на Съюза за стопанска инициатива е да бъде взаимстван опит от знанията, уменията и добрите практики на националната банка на Хърватия, на работодателски организации на Хърватия и Румъния и на представители на бизнеса. Гостите ще споделят как най-умело да се възползваме от предимствата и да се справим с предизвикателствата на тази толкова важна крачка за европейското развитие на България – влизането в Еврозоната.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html