петък, 29 март 2024 г.

Форум очертава пътя към за Еврозоната

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Катя ПЕТРОВА

Дискусионен форум на тема „Еврозоната и бизнесът – предимства и предизвикателства“ организира на 30 май в София Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) . В него ще участват видни финансови експерти, представители на банки и европейски структури.

Презентацията на Дан Шомон – бизнес и политически консултант е на тема “Комуникацията и политическата стабилност като фактори за влизането в Еврозоната. Сътрудничеството като гаранция за успех.”

В панела „Държавата и банковият сектор по пътя към Еврото“ ще се включи Илия Лингорски, член на Управителния съвет на БНБ, и Мислав Брикич, старши съветник в дирекция „Европейски отношения“ в Хърватската национална банка.

Във форума ще участват и представители на хърватския бизнес – Ирена Вебер – президент на Хърватската работодателска организация, и  г-н Давор Мажетич – президент на Съюза на хърватските работодатели. На събитието ще бъде и представителят на Румънска камара за търговия и индустрия – г-жа Кристина Йонеску, която е директор на дирекция „Стратегии, програми и проекти“.

В панела „Еврозоната и бизнесът – предимства и предизвикателства“ ще бъдат дискутирани предизвикателствата пред бизнеса при влизането във валутния съюз на ЕС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html