четвъртък, 25 април 2024 г.

Президентът на Хърватия днес идва на посещение в България

Зоран Миланович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Хърватия Зоран Миланович ще бъде днес на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев, съобщи БНР.

Във фокуса на разговорите между Радев и Миланович ще бъдат перспективите за разширяване на българо-хърватското сътрудничество, задълбочаването на двустранния диалог на най-високо равнище, както и теми от регионалния и европейски дневен ред, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Хърватският президент ще бъде придружаван от своята съпруга Саня Мусич Миланович. Двамата ще бъдат посрещнати от Румен Радев и Десислава Радева с официална церемония пред сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2.

Румен Радев и Зоран Миланович ще проведат среща на „четири очи“, след която ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации. По време на посещението у нас Зоран Миланович ще се срещне с министър-председателя Гълъб Донев и председателя на Народното събрание Росен Желязков. Държавният глава на Хърватия ще изнесе лекция пред студенти на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html