събота, 20 април 2024 г.

Крум Зарков: Kрайно време е да разкрием истината

Снимка: БГНЕС

Kрайно време е да разкрием истината въобще за всичко случващо се и държа това да бъде в институциите, които са призвани да решават тези спорове, заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков преди началото заседанието на Висшия съдебен съвет.

Пленумът на ВСС изслушва днес на свое заседание главния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов. Изслушването беше насрочено от служебния министър на правосъдието Крум Зарков.

По думите на Зарков казусите трябва да се решават в Съвета, а не на пресконференции, не със записи, не с чатовете и с недомлъвки. „Крайно време е да се открие какво се е случило и какви трябва да бъдат решенията. И аз като министър съм се ангажирал и ще настоявам тези въпроси да се решават там, където им е мястото“, каза Зарков.

Той посочи, че очаква да чуе какво наистина се е случило, защото има разнопосочни твърдения – правени ли са такива записи, използвани ли са за принуда, за изнудване, кой ги е правил. Според Зарков ВСС е органът, който трябва да прецени достатъчни ли са тези основания за нови производства за вземане на финалните решения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html