събота, 20 април 2024 г.

Джони Деп обърна гръб на Холивуд

Карибският пират се трогна от любовта на публиката

Седемдесет и шестото издание на легендарния филмов фестивал в Кан посрещна Джони Деп с бурни 7-минутни овации. „Карибският пират“ винаги е бил мъжко момче, но любовта на публиката буквално го просълзи! Джони с мъка сдържаше сълзите.

В новия си филм холивудският ас се превъплъщава в образа на крал Луи XV, а продукцията е на френски език, но не само за това привлече интереса на местната  публика. Именно в Кан бе официалното завръщане на Деп след тежкия развод с Амбър Хърд, който приключи миналата година. В делото на века той бе обвинен в домашно и сексуално насилие. Без съд и присъда почти бе пенсиониран от индустрията, а образът му бе демонизиран в медиите. На карта бяха заложени над 100 млн. долара от имането на актьора, но в крайна сметка той излезе победител.

Тук Джони Деп за първи път проговори публично за отлъчването си от Холивуд по време на мъчителния развод. 59-годишната звезда заяви, че наистина е почувствал бойкот от страна на филмовата индустрия по време на делото срещу бившата си съпруга. Той обаче не обвинява никого, тъй като смята, че повечето хора са били подведени от измислиците на Хърд и наистина са повярвали, че тя говори истината и в действителност е била жертва на тормоз. Джони сподели колко огорчен се е почувствал, когато е бил помолен да напусне няколко от тогавашните си проекти заради обвинения, неподкрепени с доказателства. „Чувствам ли се бойкотиран сега? Не, категорично не. Но не се чувствам по този начин, защото не мисля за Холивуд. Не ме интересува Холивуд. Нямам нужда от Холивуд в момента“, категоричен бе Деп.

Като „мъжки“ се очертава засега култовият фестивал. Не че липсват красиви актриси и шармантни тоалети, но основно джентълмените събраха погледите. 80-годишният Харисън Форд се завръща с легендарното си кожено яке за пети път като Индиана Джоунс. Не е тайна, че са използвани компютърни ефекти, за да бъде подмладен, защото Форд вече е малко възрастен за ролята на археолога авантюрист. Той бе отличен и със „Златна палма“.  Фестивалът продължава до 27 май, но отсега е ясно, че почетна „Златна палма“ за цялостно творчество ще получи и Майкъл Дъглас. „Винаги е глътка свеж въздух да бъда в Кан, където се срещат смели създатели на артистични истории“, коментира звездата от „Перфектно убийство“.

Брад Пит пък осигури питетата за голяма част от купоните на знаменитостите. Всъщност това е маркетингов трик от негова страна, защото покрай разнообразните напитки, актьорът промотира новия си розов джин. Брад осигури пиячката и миналага година, но тогава централното питие бе розовото му шампанско.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html