сряда, 24 април 2024 г.

Александър Вучич: На митинга ще говоря като президент, а не като лидер на партия

Снимка: БГНЕС

Александър Вучич заяви пред сръбската национална телевизия РТС, че на свикания от него „Митинг на надеждата“, предвиден за петък, ще говори като президент на републиката, а не като лидер на партията, какъвто, както отбеляза, скоро няма да бъде.

Когато имате кризисни ситуации, когато някой оспорва легитимността, тогава, според Вучич, изборите са най-добрият вариант, съобщи РТС.

Ситуацията в Косово е изключително тежка, но благодарение на търпението, мъдростта, както и на бойкота на албанските институции на север успяхме да запазим мира и стабилността, отбеляза Вучич.

„Искам да благодаря на сърбите от Косово и Метохия за тяхната отговорност и сериозност. Мисля, че на митинга в петък най-голям процент от хората ще бъдат от Косово и Метохия и искам да благодаря на тези, които тръгнаха към Белград, те са хора, които обичат своята Сърбия“, каза Вучич.

Президентът посочи, че Сърбия е единствената страна, която не е наложила санкции на Русия. „Не забравяйте, че Сърбия е единствената, която води своя политика, самостоятелна и независима. И така ще го правим, а когато не можем, ще информирам гражданите“, каза Вучич.

Александър Вучич заяви, че и като гражданин, и като президент ще се бори извършителите на масови убийства да получат максимални присъди. „Докато съм президент, ще се боря те да получават максимални присъди, без да се намесвам пряко в нищо. Ако не го направя този път, ние ще сме си виновни, ако това се повтори след 15 или 20 години“, каза Вучич.

Вучич съобщи, че повече от 37 200 оръжия и минно-взривни устройства са предадени досега в кампанията на МВР и цитира два примера, в които двама души са предали голямо количество оръжия и боеприпаси. Благодаря за отговорността, моля и другите да го направят до 8 юни“, каза президентът, като предупреди, че след тази дата законът се променя и онези, които не са върнали оръжието, може да получат 15 години затвор.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html