петък, 29 март 2024 г.

Саудитска фирма купува част от инфраструктурата на телеком в България

Снимка: МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА

Реализацията на най-голямата саудитска инвестиция в България се очаква да започне до седмици. Това стана ясно по време на среща между служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов с Мохамад Алхакбани, главен изпълнителен директор наTawal“ и представители на неговия управленски екип. Те са в процес на закупуване на 100% от пасивната инфраструктура на мобилните мрежи в България на приватизиран някога телеком.

Мохамад Алхакбани представи плановете на ръководената от него компания. Тя е в процес на закупуване на инфраструктурата на българския телеком, като заедно с него ще придобият и собственост в Словения и Хърватска. „Планираме поетапно разширение в Европа, а плановете ни са да ситуираме регионален хъб тук – в София“, обясни той. По думите му компанията му се надява да бъде и сред тези предпоставки, които да накарат повече българи да се върнат от чужбина с условията за работа, които могат да им предложат.

По време на срещата стана ясно, че общата сума на сделката за инфраструктурата в България, Словения и Хърватска възлиза на 1,2 млрд. евро. Все още се изчакват детайлите колко от тях са за мрежата в България, но със сигурност това ще бъде най-голямата единична саудитска инвестиция у нас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html