сряда, 24 април 2024 г.

Атанас Атанасов прогнозира промени в кабинета „Денков“

Атанас Атанасов, кадър БНТ

Евентуални промени в кабинета с втория мандат на „Продължаваме промяната – Демократична България“ прогнозира в Рим председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Той обаче направи уговорката, че това зависи от номинираният за премиер акад. Николай Денков, предаде сайтът новини.бг.

Атанасов подчерта, че ще направят всичко възможно да реализират втория мандат, за да се прекрати политическата криза, „защото имаме дестабилизация във всички институции“. Той отказа да коментира дали ДБС ще предложи свои кандидати за министри или заместници.

„Ние сме предоставили право на акад. Денков той да подбере експертния състав за правителството. Тепърва сигурно ще се обсъждат различни кандидатури“, подчерта Атанасов.

Лидерът на ДСБ влезе в задочен спор с тезата на Кирил Петков, който по-рано каза, че съставят, обявен от Денков се запазва, само с допълнението Мария Габриел от ГЕРБ. „Това зависи изключително много от премиера. Аз си мисля, че ще има някои промени, но не бих искал да коментирам на този етап“, посочи той.

На въпрос какво ще се случи след месеца, Атанасов бе лаконичен – “ след 9 месеца толкова вода ще изтече, че от сега да коментираме е несериозно“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html