петък, 26 април 2024 г.

Националният съвет на БСП забрани на депутатите си да участват в ново служебно правителство

Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП забрани на депутатите си да участват в ново служебно правителство, но потвърди участието на партията в разговори за реализиране на втори и трети мандат за съставяне на кабинет. Това съобщиха от пресцентъра на социалистическата партия.

Националният съвет на БСП потвърди решението на Изпълнителното бюро и на парламентарната група на коалиция „БСП за България“ за прекратяване на преговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат.

Освен това Националният съвет възложи на депутатите на парламентарната група на коалицията да гласуват против правителство, предложено от ГЕРБ-СДС.

Решенията са взети с 98 гласа „за“ и два против.

Антени.инфо припомня, че по-рано днес в интервю за БНТ Александър Симов, член на Националния съвет на БСП, коментира, че принципната позиция на партията винаги е била да участва в разговори за съставяне на редовно правителство.

Затова започнахме участие в разговорите, не сме се договаряли за постове, искахме да говорим за политика, допълни той. Симов заяви, че БСП се е оттеглила от разговорите за правителство с ГЕРБ-СДС, защото не са били поставени истинските проблеми на обществото.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html