събота, 20 април 2024 г.

Владо Михайлов изпраща абитуриент

Владимир Михайлов

Актьорът и музикант Владимир Михайлов, който е фаворит за победител в тазгодишното издание на „Като две капки вода“, изпраща абитуриент, пише „Галерия“. Големият му син Живко завършва тази година училище и вече е готов за бала си. Той обаче няма да бъде с традиционен костюм, а с шотландска поличка. Момчето обикаляло доста време, докато намери специален плат за килт, който чудесно ще се върже с раста прическата му.

Актьорът с трите си деца

Наследникът му е артистичен като татко си, рисува прекрасно и вече има опит като актьор в чужди продукции. Момчето се занимава с компютри, графичен дизайн и разработка на игри. Сестра му Мая е с две години по-малка от него и също се занимава с рисуване и учи в училище по дизайн. Тя също е артистична и стилът й на обличане не остава незабелязан, също като на Живко. Още от тийнейджърка тя участва в постановки в Софийската опера като част от детския хор към Операта. И двете деца са от първия му брак с американка. Владо се запознава с нея по време на студентска бригада отвъд океана през 2001 година. Любовта им веднага пламва и тя започва да идва до България, след като той се прибира у нас. Той става татко за първи път, когато е само на 26 години и все още не е мислел за сериозна актьорска кариера, но пък вече е бил успешен музикант със своята група „Сафо“. Разделят се с бившата му жена след появата на дъщеря им, но американката остава да живее в страната ни, защото разбира, че децата им имат нужда и от двамата си родители. С днешна дата двамата са в прекрасни отношения дори живеят в съседни квартали и порасналите им деца са ту при нея, ту при него.

Със съпругата си Миша са чудесен тандем в живота и на сцената

Малкият му син Велизар, който е на 12 години, също има афинитет към изкуството. Той изигра ролята на малкия Драго в сериала „Братя“, с който татко му стана популярен с образа на Денис Топал. Момчето също ходи на уроци по китара и е много музикален. Участва и в клипове на родителите си и най-вероятно ще наследи професията им. Велизар е от вторият брак на татко си с Михаела, която е класически музикант, свири на цигулка и укулеле и пее в неговата група REWIND. Любовта им е от пръв поглед. Музиката ги събира, защото се запознават в клуб „Суингинг Хол“. „Мина известно време преди да ни се получат нещата. Първият път ми отказа брак, но вторият път се съгласи – явно съм бил по-убедителен. Тя е много прям и искрен човек, и едно такова решение не може да вземе ей така, а на база на това, колко сериозен съм и аз, така че я разбирам напълно. Не й се сърдя, че първият път не се съгласи да се омъжи за мен, по-важно е, че вторият път прие и имаше сватба“, признава в интервю фаворитът за победител в „Капките“. Тя се разбира с големите му деца и много от идеите за тяхното развитие са нейни, включително големият му син да се занимава с компютри. Когато децата са малки, Владимир прави компромис, за да може да ги издържа. „Беше труден период и взех решение не да изпълнявам авторска музика и да правя концерти, както исках, а просто да работя като певец. Няколко години го правих, докато разбрах, че не мога така. За щастие съпругата ми Миша ме подкрепи. Тя каза: „Каквото кажеш, това правим. С пари, без пари, щом искаш да спреш, спирай веднага“, благодарен й е Михайлов. След това обаче нещата се развиват добре и той става част от бенда на сваленото вече предаване „Нощни птици“ с Искра Ангелова. Актьорът не крие, че гастролира в различни жанрове, защото жена му се грижи за всичко останало и във всички житейски изпитания винаги е плътно до него и го подкрепя. Затова и той се чувства сигурен на няколко фронта и не се бои да скача така смело и да си троши главата.

В любимото си превъплъщение на Фреди Меркюри в „Капките“

Владимир се е снимал и в доста чужди продукции, в една от които „Септември в Шираз“ си партнира с холивудските звезди Салма Хайек и Ейдриън Броуди. Там той е арменският пианист Вартан Софоян, който е любовник на Салма Хайек. Колкото и да е музикален, все пак му трябват три седмици, за да успее да се справи с клавишите, тъй като със страхотната мексиканка правят дует за култовото парче „Пароле, пароле“ на Далида и Ален Делон. За това той получава специални комплименти от Ейдриън Броуди. Заради филма сваля 8 килограма, макар да няма проблеми с физиката, защото се придвижва из София с велосипед.

Като вокалистката на група „Кренбърис“ Долорес О’Риърдън

Артистичният му талант не е единственият, защото Владо е и успешен музикант. Хваща китарата още на 12 и оттогава не спира нито за миг. Бил е в групите „Сафо“, „Сленг“ и Eqinox, която представи България на „Евровизия“ 2018 в Лисабон. Продължава да се занимава активно и със своята група REWIND, с която записват нови парчета. Като дете пък е тренирал баскетбол, дори е бил за кратко в отбора на ЦСКА, но бързо се отказва, защото нямал височината за този спорт. Любовта към театъра, киното и музиката обаче не е случайна, защото в семейството му изкуството е било на почит. „Моите родители имаха специално отношение към него. Още от дете мечтаех да се занимавам с музика и кино, да стана певец, китарист и актьор. А след като гледах филма „Исус Христос Суперзвезда“, тези мои мечти придобиха и конкретна форма, или по-точно конкретен образ – на Юда“, разказа той. Владо обаче не влиза в Музикалната консерватория или НАТФИЗ, а избира да учи английска филология, но любовта към изкуството надделява и сега се занимава на няколко фронта, навсякъде успешно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html