петък, 29 март 2024 г.

БСП обсъжда политическата криза на пленум

Снимка: Ивайло Илиев / Актуално

Националният съвет на БСП се събра, за да обсъди актуалната политическа ситуация.

По-рано днес в интервю за БНТ Александър Симов, член на Националния съвет на БСП, коментира, че още от април 2021 г. социалистическата партия настоява за редовно управление, което да реши проблемите в страната. Затова нашата принципна позиция винаги е била, че ще участваме в разговори, за да видим какво е възможно да се постигне като управление. След последните избори беше ясно, че само през диалога и през създаването на експертно правителство могат да се решат някои проблеми, преди да отидем на нови избори, коментира Симов.

Затова започнахме участие в разговорите, не сме се договаряли за постове, искахме да говорим за политика, допълни той. Симов заяви, че БСП се е оттеглила от разговорите за правителство, защото не са били поставени истинските проблеми на обществото.

Александър Симов подчерта, че ако с първия мандат не бъде съставено правителство, с втория това със сигурност няма да се случи.

БСП ще участва в разговори с втората политическа сила в парламента, отбеляза той. По думите му обаче тези разговори ще носят същия дефект, какъвто носеха разговорите за първия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html