четвъртък, 25 април 2024 г.

Асен Василев: Ще предложим експертно правителство на малцинството

Асен Василев, кадър БНТ

Асен Василев заяви, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще предложи експертно правителство на малцинството с втория мандат, а разговорите за него ще започнат след изчерпването на първия мандат.

Позицията на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е ясна и заявена още първата седмица след изборите – ние няма да подкрепим правителство с първия мандат, заяви Асен Василев.

Силно се надявам да не изберем правителство на България през задния вход. Аз силно вярвам, че разумът ще надделее и ще имаме правителство с втория мандат. Мария Габриел поиска още една среща, за да препотвърдим позицията си лично в разговор с нея, посочи Василев.

Имаме нужда от конституционно мнозинство, за да се изчисти държавата от всички проблеми в прокуратурата, видни за всички български граждани. Защото е ясно, че не е въпросът в личността на един човек, а в конструкцията на прокуратурата и съдебната власт. Имахме същия проблем и при прокуратурата „Цацаров“, и при прокуратурата „Филчев“, каза Василев.

Според него има вариант парламентът да приеме бюджет, колкото и негативи да има в предложения в момента. Той изрази надежда ГЕРБ да не поставя приемането на бюджета като ултиматум за подкрепа на първия мандат.

По думите му на местните избори в столицата „Продължаваме промяната – Демократична България“ вероятно ще се явят заедно със „Спаси София“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html