четвъртък, 18 април 2024 г.

„Манчестър сити“ би с 4:0 „Реал“ (Мадрид) и се класира за финала на Шампионската лига

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на „Манчестър сити“ победиха на своя „Етихад стейдиъм“ състава на „Реал“ (Мадрид) с 4:0 в полуфинална среща-реванш от Шампионската лига и с общ резултат 5:1 се класираха за финала. На 10 юни в Истанбул съперник в решаващия мач за трофея ще бъде италианския „Интер“.

Англичаните категорично изиграха по-добро първо полувреме и съвсем логично стигнаха до солидeн аванс от два гола, отбелязани от Бернардо Силва. В средата на полувремето футболистите на „Манчестър сити“ разиграха бързо топката, с едно докосване, като Де Бройне подаде страхотно на Силва и той без да се бави стреля в близкия ъгъл за 1:0. Надмощието на домакините продължи и в 37-ата минута отново португалският национал бе на точното място, като се възползва от блокирания удар на Гюндоган, за да прати топката с глава в опразнената врата – 2:0.

В началото на второто полувреме „Реал“ опита да реагира като изнесе играта в по-предни позиции, но така и не успя да превземе вратата на направилия много силен мач Едерсон. Всичко за испанците приключи в 76-ата минута, когато защитникът на белите Милитао засече центриране на Де Бройне в собствената си врата – 3:0. В добавеното време Алварес направи краха на гостите пълен като излезе сам срещу Куртоа и технично го преодоля за крайното 4:0.

С общ резултат 5:1 Манчестър Сити се класира за финала срещу италианския Интер на 10 юни в Истанбул. Голмайстори: 1:0 – Бернардо Силва-23 мин, 2:0 – Бернардо Силва-37 мин, 3:0 – Милитао (автогол) – 76 мин, 4:0 – Алварес-90+2.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html