четвъртък, 25 април 2024 г.

Десислава Атанасова: Аз съм жената политик, на която г-н Гешев се обади по телефона

Десислава Атанасова, ГЕРБ, кадър Нова телевизия

Мария Габриел си дава ясна сметка, че носи огромна отговорност. Ако не се реализира първият мандат, вторият е изглежда невъзможен. Възможността за шести предсрочни избори е голяма. Това заяви пред бТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

„Не виждам как Асен Василев като финансов министър, може да сума нашето или общественото доверие. Но със сигурно и в състава на ПП-ДБ да има кадърни кадри“, каза още тя.

Изглежда, че шести избори са цел номер 1 на ПП-ДБ, коментира Атанасова.

„БСП доста забавно напусна експертните разговори с ГЕРБ. В Корнелия Нинова нещо се промени – ентър, делийти… В един момент видяхме странни аргументи“, каза тя.

Атанасова чула предложението за премахване на главния прокурор Иван Гешев чак, когато Мария Габриел го е изказала пред медиите.

Тя сподели: „Аз бях жената, на която г-н Гешев се обади по телефона“.

„В четвъртък г-жа Габриел каза, че ще ми искат оставката, ако има правителство. Това нарушава принципа на разделение на властите. Четох един интересен пост как това кореспондира с изискванията за независимост на еврокомисарите. Звъннах на един политик, когото считах за приятел. Жена е. Каза: „Разбери ме!“. Стана ми ясно, че това са го знаели тесен кръг от хора – лицето Бойко Борисов е един от тях.“, разказа тази сутрин Гешев на брифинг, на който публично скъса оставката си и направи първия си коментар след като ВСС поискаха освобождаването му.

След въпрос на водещия за какво си говорят с обвинител номер 1, тя отговори: „Ние за рецепти с Иван Гешев не сме си говорили.“

Атанасова увери, че не се страхува от оповестената информация от главния прокурор и призова водещия на сутрешния блок на бТВ да поканят и главния прокурор, за да му зададат същите въпроси. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС не се притеснява и да има срещу нея някакво наказателно преследване.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html