петък, 19 април 2024 г.

Йорданка Фандъкова: Улиците на София си остават писти за високи скорости

За некачествени ремонти не плащаме. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ. „Коментираме с експертите проектирането, качеството на самите проекти, това също е сериозен въпрос, защото започва прехвърляне между проектанта, изпълнителя и надзорника, и когато има некачествено изпълнение, както е в централната част на града, тогава всъщност няма невинни. Всички по редицата носят своята вина и трябва да бъдат санкционирани“, каза Фандъкова.

Столичният кмет коментира и пътната безопасност в столицата. За съжаление улиците на София продължават да се превръщат в писти за висока скорост, това е огромен проблем, отбеляза тя. Между 80 000 и 100 000 са отчетените нарушения на скоростта от регистраторите на Столичната община само за месец. Партнираме си добре със СДВР и Пътната полиция, от години апелирам да има повече камери за скорост в София, каза Йорданка Фандъкова.

Тя отбеляза още, че се работи без приет бюджет. „Имаме готов бюджет, който да предложим, но трябва да стъпим на държавен бюджет. До април успяхме да се справим, по правилата трябва да разходваме средствата на база бюджета от миналата година и да финансираме преходните обекти“, обясни Йорданка Фандъкова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html