четвъртък, 25 април 2024 г.

Емил Димитров-Ревизоро: Изстрелите срещу Гешев се върнаха срещу Борисов

Ако главният прокурор сега тръгне да рови наред, не се знае накъде ще отидат нещата. Има една жена (кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел – б.р.), която каза трите „А“, сега получи трите „не“. Изстрелите срещу Иван Гешев се върнаха срещу Бойко Борисов. Това мнение изрази пред бТВ бившият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро.

Той изтъкна, че е имало опит главният прокурор да бъде сплашен. Развали се възможността да има правителство, а искането бе за главата на Гешев, посочи бившият екоминистър.

Според него нормална коалиция ще е ГЕРБ-БСП-ДПС. БСП в момента, в който видяха, че ги ползват за заплаха, за да клекнат се отдръпнаха и се смени вариантът. „Мария Габриел се надигитализира и се наигра в ролята си на кандидат за министър-председател“, разкритикува Ревизоро.

Бившият служебен вътрешен министър Емануил Йорданов добави, че партиите се явяват неподготвени на избори и след избори. Проглушиха ни ушите да обясняват кой е най-добрият и най-подготвеният, няма диалог и подготовка как да се състави правителство и управляващо мнозинство, а накрая резултатът е предизвестен, разкритикува Йорданов действията на партиите, които водят редица преговори за съставяне на правителство в 49-то Народно събрание, но засега без успех.
Според него съюз между първите две политически сили в парламента – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е абсурден.

„Разбраха се и се излъгаха – щеше да има председател на правна комисия, но излиза Десислава Атанасова и казва, че може да има председател на ресорната комисия, само ако има общо управление“, позова се Йорданов на политическите пазарлъци в парламента.

Тихомир Безлов пък всеки път се изненадва от интерпретациите на главния прокурор Иван Гешев. Той не вижда някоя политическа партия да е зад обвинител номер едно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html