събота, 20 април 2024 г.

26 души загинаха при катастрофа между пътнически ван и товарен камион в Мексико

26 души загинаха в жестока катастрофа на магистрала в северната част на Мексико в неделя, предаде Асошиейтед прес, като се позова на мексиканските власти. Сблъсъкът е станал между пътнически ван и товарен камион.

Прокурорите и полицията в северния граничен щат Тамаулипас заявиха, че броят на жертвите е предварителен, като се има предвид обема на останките и факта, че ванът и камионът са унищожени от пламъци.

Кабината, която е теглила товарното ремарке, не е открита на мястото на инцидента, което предполага, че шофьорът може да я е откачил и да е избягал.

Инцидентът е станал на магистрала близо до столицата на щата Сиудад Виктория и причината за него се разследва, съобщиха официални лица.

Местните медии съобщиха, че много от жертвите може да са членове на многодетно семейство, което се е връщало от излет, но властите не потвърдиха това.

В миналото за големия брой жертви при подобни катастрофи в Мексико често са били обвинявани претоварени превозни средства, свързани с контрабандата на мигранти, отбелязва АП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html