четвъртък, 25 април 2024 г.

Иван Демерджиев: Има сериал, но Гешев не е сценаристът

Снимка: бТВ

По всичко изглежда, че истинската опасност за Иван Гешев всъщност не е това, което се случи на първи май. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в бТВ.

„Имаме спор с Гешев дали този взрив е можел да засегне хората вътре в автомобила. Аз продължавам да смятам, че не е могъл да засегне хората вътре, а той смята обратното“, поясни той.

„Той е пътувал както е редно – без семейството си. Автомобилът не може да побере толкова хора“, категоричен е той.

„За по-малко от два дни разбрахме, че съдебната система не е толкова независима, колкото се прокламира. Искат да го махнат хората, които го назначиха през 2019 г. а именно Бойко Борисов и хората около него. Дайте си сметка как следващия главен прокурор ще се бори с корупцията, ако отстраняването му е въпрос на един ден“, смята Демерджиев.

По думите му хората, които го назначиха, сега искат да го премахнат.

„Действително има сериал, но се се опасявам, че г-н Гешев не е сценаристът“, каза още той.

„За мен Гешев си отива, но това не решава проблема. Той отдавна трябваше да прозре, че да започне да работи сериозно, да уличи, дори да задържи хората, които сега са застанали срещу него. Знам, че дълго време прокуратурата държи на трупчета производства“, каза Демерджиев.

„Всичко започва от назначението на магистратите, независимо от поста. Многократно съм казвал, че това е сериозен проблем за нашата правосъдна система. Когато се назначават магистрати и не се избират по ясно определени правила, не се избират от колегите си, а се редят в партийните централи техните имена, се стига до този резулт Точно затова не може съдебната реформа да приключи с отстраняването или смянат на Гешев като главен прокурор. Такъв тип смяна не е първа стъпка на съдебната реформа. Такъв тип смяна е още от същото“, категоричен бе Иван Демерджиев.

„Страшно малко са полицаите в София за един двумилионен град. Трябват много повече, но нямаме такъв щат – това минава през бюджета“, коментира още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html