Начало БЪЛГАРИЯ Бойко Борисов: Не ме е страх от арест и не съм в...

Бойко Борисов: Не ме е страх от арест и не съм в позиция да предлагам посланически постове

Снимка: БГНЕС

Не съм в позиция да предлагам посланически постове, които се одобряват и подписват от президента Румен Радев. На нито един прокурор не съм се обаждал, никакви листчета не съм пращал и никакви предупреждения. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на твърденията на Иван Гешев, че е получавал обаждания, в които са намесени и семейството му и от името на Борисов му е предлаган посланически пост.

„Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Посланиците се назначават от президента“, заяви той.

„Обадил съм се на Иван Гешев, когато стана атентатът, за да изразя загриженост и съчувствие към семейството му, защото този, който си позволи да плаши семейството, той е боклук. А да наречеш избраниците на народа политически боклук, това не е коректно“, каза Борисов.

Борисов коментира, че не го е страх от повторен арест заради подкрепата на хората. Арестът не ме плаши, категоричен бе той.

Лидерът на ГЕРБ демонстрира колко неприятно му е станало, че Гешев фокусира изказването си върху него и не споменава никой друг. В същото време, когато станал взривът до колата на Гешев, който някои определят като опит за атентат, Борисов веднага му се обадил да изрази подкрепа и съчувствие. Пролича и обида от определението на Гешев „политически боклук“.

„В България ако не кажеш Бойко Методиев Борисов, нищо не е казано. И, ето, аз ви давам пример – защо не каза за Румен Радев? Защо не каза за Христо Иванов? Защо не каза за Коцето от „Възраждане“? Защо не каза за който и да е друг, извинявайте, а само моето име?“, попита Борисов.

„Преди месеци получих предложение, за което ми казаха, че е от Бойко Борисов. То беше да стана посланик или в Израел, или в Турция. А евентуално и да имам политическа кариера, може би в неговата партия. Не го взех на сериозно, но явно е започнало всичко още тогава“, това каза малко по-рано на брифинг главният прокурор.

„Обади ми се мой познат от провинцията, който е близък до ГЕРБ. Сподели ми, че разтревожен му звъннал Бойко Борисов да пита къде е семейството ми. Семейството ми е в една приятелска държава, подпомогнато от една приятелска прокуратура към този момент. Борисов посъветвал да спра да говоря, помислих, че нещо му става на тоя човек“, допълни Иван Гешев.