петък, 29 март 2024 г.

Бойко Борисов: Не ме е страх от арест и не съм в позиция да предлагам посланически постове

Снимка: БГНЕС

Не съм в позиция да предлагам посланически постове, които се одобряват и подписват от президента Румен Радев. На нито един прокурор не съм се обаждал, никакви листчета не съм пращал и никакви предупреждения. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на твърденията на Иван Гешев, че е получавал обаждания, в които са намесени и семейството му и от името на Борисов му е предлаган посланически пост.

„Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Посланиците се назначават от президента“, заяви той.

„Обадил съм се на Иван Гешев, когато стана атентатът, за да изразя загриженост и съчувствие към семейството му, защото този, който си позволи да плаши семейството, той е боклук. А да наречеш избраниците на народа политически боклук, това не е коректно“, каза Борисов.

Борисов коментира, че не го е страх от повторен арест заради подкрепата на хората. Арестът не ме плаши, категоричен бе той.

Лидерът на ГЕРБ демонстрира колко неприятно му е станало, че Гешев фокусира изказването си върху него и не споменава никой друг. В същото време, когато станал взривът до колата на Гешев, който някои определят като опит за атентат, Борисов веднага му се обадил да изрази подкрепа и съчувствие. Пролича и обида от определението на Гешев „политически боклук“.

„В България ако не кажеш Бойко Методиев Борисов, нищо не е казано. И, ето, аз ви давам пример – защо не каза за Румен Радев? Защо не каза за Христо Иванов? Защо не каза за Коцето от „Възраждане“? Защо не каза за който и да е друг, извинявайте, а само моето име?“, попита Борисов.

„Преди месеци получих предложение, за което ми казаха, че е от Бойко Борисов. То беше да стана посланик или в Израел, или в Турция. А евентуално и да имам политическа кариера, може би в неговата партия. Не го взех на сериозно, но явно е започнало всичко още тогава“, това каза малко по-рано на брифинг главният прокурор.

„Обади ми се мой познат от провинцията, който е близък до ГЕРБ. Сподели ми, че разтревожен му звъннал Бойко Борисов да пита къде е семейството ми. Семейството ми е в една приятелска държава, подпомогнато от една приятелска прокуратура към този момент. Борисов посъветвал да спра да говоря, помислих, че нещо му става на тоя човек“, допълни Иван Гешев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html