събота, 20 април 2024 г.

Алексей Петров: МВР и прокуратурата да разкрият самоличността на мистичния израелски експерт

Снимка: БГНЕС

МВР и прокуратурата да разкрият самоличността на мистичния израелски експерт, който се е озовал на мястото, където беше атакувана колата на обвинител №1. Това заяви в ефира на Нова тв бившият шеф на ДАНС и преподавател в Пловдивския университет Алексей Петров. Той добави, че нито познава въпросният експерт, нито има връзка с него. Обаче посочи, че по това време в България е възможно да е имало много експерти от Израел, тъй като техните експертизи са необходими у нас.

Не мога да кажа дали е имало нарушение, защото не съм присъствал, за да видя какви правила и процедури са спазени. Но от изявлението на Сарафов разбирам, че не са спазени по един или начин, защото самият той каза, че Ясен Тодоров го е завел, без негово знание. Всъщност той пък е ръководител на следствието, което така да се каже разследва покушението. Не е допустимо главен прокурор да вкарва свой експерт, особено когато става дума за разследване за самия него. И освен това ние знаем, че главният прокурор не може да се меси на работата на прокурорите и следователите“, обясни Алексей Петров.

Петров класифицира изявлението на Сарафов като импулсивно, спонтанно. Той е на мнение, че шефът на следствието е бил сложен в ъгъла и му се е наложило да направи това изявление.

„Докато върви разследването на атентата, Иван Гешев би било редно да се оттегли от поста си. Ще вземе най-разумното решение. Смятам, че Гешев може да бъде полезен на много места, той е юрист“, смята още Петров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html