20.7 C
София
петък, 2 юни 2023 г.

САЩ спря неодобрени козметични инжекции от България

Снимка: WIKMEDIA.ORG

Служители на отдела за митническа и гранична защита на САЩ конфискуваха в Синсинати, щата Охайо десетки пратки съдържащи флакони с неодобрени инжекционни препарати за козметични процедури, от няколко държави, сред които и България.

Американските гранични служители са конфискували 78 пратки с неодобрени за употреба в САЩ инжекционни козметични препарати на обща стойност над 175 000 долара, съобщиха от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA). Пратките с неодобрените флакони от България, Испания, Китай и Корея са били изпращани до адреси в щатите Орегон, Южна Каролина, Ню Йорк и други места в САЩ.

„Няма начин да разберем дали тези лекарства са направени при условия на добра производствена практика и дали стерилността на тези продукти е гарантирана“, каза Дан Солис, помощник-комисар на агенцията, отговарящ за вноса.

Продажбата на храни и лекарства на територията на САЩ е изключително строго регламентирана и всеки един производител и вносител трябва да бъде лицензиран от Агенцията за контрол на храните и лекарствата, като всеки продукт получава отделно одобрение за употреба.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html