петък, 29 март 2024 г.

Гълъб Донев: Обнадежден съм, че ще има редовно правителство

Силно обнадежден съм, че България ще има редовно правителство. Това каза служебният премиер Гълъб Донев пред първите посетители в сградата на Министерския съвет, където започна инициатива за Деня на отворени врати, предават Новини. бг.

„Вярвам, че когато властта се упражнява със смисъл и в полза на българските граждани, България ще върви напред и нагоре“, каза той. Според него властта има смисъл, когато е в интерес на хората.

„Интересна кандидатура – професионалист, човек, който дълги години работи в европейските институции“, коментира той кандидатурата на Мария Габриел за премиер. Той пожела също така успех на политическите сили при разговорите за съставяне на редовно правителство.

Не беше пропусната и темата за Иван Гешев. „Не бих искал да коментирам отстраняването на една личност. Трябва да се съсредоточим върху институциите. Струва ми се, че българските граждани все повече губят доверие към тях“, посочи премиерът.

Според когото именно разклатеното доверие в институциите е причина страната ни да се намира в тази политическа ситуация днес. „Важната тема на дебата е каква реформа да бъде направена“, подчерта още той.

Премиерът Гълъб Донев посрещна първите желаещи да се включат в инициативата Ден на отворени врати, в рамките на която кабинетът му и Голямата заседателна зала на правителството бяха разгледани от посетители.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html