събота, 20 април 2024 г.

Валентин Вацев: Очаквам Гешев да направи нещо

Снимка: БНР

„Очаквам Гешев да направи нещо, за да се измъкне от необходимостта на легне на олтара като свидна европеистка жертва. Гешев има полезен ход“, прогнозира анализаторът Валентин Вацев в ефира на БНР.

Борисов успя да ги изпревари на завоя, но те могат да наваксат като поставят на дневен ред родовите грехове на Бойко Борисов – руската тръба, която мина през България и снимка, на която той подарява на Путин куче“, заяви Вацев.

Относно съставянето на кабинет от настоящия парламент, той каза, че са възможни и двете коалиции – както на ГЕРБ с ПП-ДБ, така и на ГЕРБ с други партии, но по-вероятна е хартиената, смята Валентин Вацев. По думите му Бойко Борисов и ДПС никога не са имали съществени различия или противоречия, тъй като ДПС символизират идеалния политически център, отворен във всички посоки – „можеш да протегнеш ръка и да срещнеш ръката на Йордан Цонев“.

Относно бъдещото евроатлантическо правителство той изрази предположение, че „може да се появят опозиционни сили, които си позволяват публично да се съмняват в благодатната роля и същност на това правителство“, но на правителство изградено по този начин, по европейски тертип, е много трудно да се измисли опозиция, „освен политическата сила „Възраждане“, за която ние знаем, „че вече е опряла тавана си и няма накъде да расте“.

В сърцевината на българския бюрократично-политически елит все още има видимо несъгласие кой стои твърдо върху еврокилимчето, подчерта Вацев. Тези, които не успеят да влязат в правителството, ще трябва да носят бремето на опозиционността, каза още той и настоя, че ако всички неистово се стремят да влязат в подобно европравителство, то остава въпросът кой да бъде опозиция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html