Начало БЪЛГАРИЯ Николай Денков: Десислава Атанасова наруши споразумението ни

Николай Денков: Десислава Атанасова наруши споразумението ни

Снимка: БГНЕС

Десислава Атанасова наруши споразумението, с което стартира работа 49-ото Народно събрание, съобщи акад. Николай Денков от „Продължаваме промяната“.

Денков коментира, че със свое изказване от днес, направено от парламентарната трибуна, Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС е нарушила предварителното споразумение между двете формации. Той припомни, че освен избор на председател на парламента, който пост беше зает от Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, споразумението е предвиждало на ротация да подлежи и ръководството на Комисията по правни въпроси, чийто председател да бъде излъчен от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Десислава Атанасова всъщност наруши това споразумение. Това трябва да бъде ясно на всички. Надявам се, че ГЕРБ-СДС ще преразгледа тази си позиция и ще се върне на позицията, която заедно преди това сме уточнили, заяви още Денков.

Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“, допълни, че от формацията не могат да бъдат уверени в общи действия между първите две сили в парламента, след като не се спазват джентълменски споразумения.

Повод за позицията на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“станаха думи на Атанасова от тази сутрин. Тя заяви, че „една или друга комисия единствено може да се случи“, ако на насрочената за 17:00 ч. среща днес се постигне споразумение за общо управление между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“.