сряда, 24 април 2024 г.

Мария Габриел: Търсим основа за работещо проевропейско правителство

Снимка: БГНЕС

Търсим основа за работещо проевропейско правителство с ясни цели. Така кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел откри срещата с ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“.

Разговорите трябваше да се състоят вчера, но бяха отложени за днес поради отсъствие от страната на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.

Днес Габриел  изложи десетте си приоритета, с които запозна вчера ДПС, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ и заяви, че предизвикателството е да се води такъв диалог, който да изпълни със съдържание трите „А“, които ще бележат кабинета „Габриел“ – амбиция, авторитет, ангажимент.

Габриел подчерта, че тези приоритети са рамка. Виждам възможност за екип в България, това не може да бъде изпълнено без работещо правителство с ясен ангажимент и отговорности, обясни тя. И добави, че без идентифицирани ясни приоритети няма как да има яснота за формула на правителство.

Нека излезем от порочния кръг, диалогът цели да се решат трудните въпроси, да преодолеем различията и да изведем напред обединяващото, призова кандидатът за премиер.

На свой ред съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков благодари за поканата за разговори. Той каза, че са запознати с десетте точки и са ги прегледали внимателно. Виждаме, че много от нашите приоритети в общата програма, са заложени в тези десет точки, коментира той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html