четвъртък, 28 март 2024 г.

Мариан Вълев на косъм от смъртта в тежка катастрофа

Популярният актьор и режисьор Мариан Вълев е бил на косъм от смъртта при свирепа катастрофа преди десет години. Инцидентът става, когато на малкия екран върви третият сезон на хитовия телевизионен сериал „Под прикритие“, а той играе култовия бандит Росен Гацов -Куката. Вълев оцелява по чудо, разминавайки се само с тежка рана, пише „Галерия“.

„Влязох в дупка пълна с вода. Направих аквапланинг и се въртях през таван. Бях сам в колата и не мога да си обясня как останах жив. Може би има да правя още нещо на този свят – мисия, която трябва да изпълня, та затова Господ ме е пожалил тогава“, спомня си Вълев, който разби бокс офис класациите с фирма си „Чалга“. Продукцията е заснета изцяло с мобилен телефон.

С Чочо Попйорданов във филма „Граница“

Варненецът е претърпял и доста контузии по време на кариерата си. При бой с меч по време на снимките на филм вади лявото си рамо. И досега изпитва болка на нараненото място. Травмите му обаче са не само физически, а и психически. Свободно говори за това, често е изпадал в емоционални дупки. Нарича ги творчески депресии.
„Актьорите се занимаваме с изкуство. Творим с душите си. Емоционални гладиатори сме, а истинските гладиатори с течение на времето започват да страдат от раните и белезите, които са получили в предишните битки. Ние нараняваме душите си. Всички емоционални рани, които си сами си нанасяме, когато играем различни роли, остават в нас. Имаме много дълбоки душевни проблеми. Така впрочем е с всички творци“, разказва актьорът, чиято звезда изгря в „Границата“, играейки рамо до рамо с Чочо Попйорданов.

С приятелката си Цвети Стоянова на премиерата на „Чалга“

Минал е и през различни пороци, които вече е преборил. Като млад е пробвал доста неща, но се надява да си е научил добре уроците. „Има хора, използващи наркотици и алкохол за вдъхновение, при мен това е идвало от компютърните игри, от геймърството. Те са ми голямата слабост, но от няколко години не разполагам с време да играя. Компютърните игри ми помагат да се концентрирам. Случва се понякога дори благодарение на тях да пиша. Някак си се фокусирам и откъсвам от реалния живот. Това ми е от полза в работата“, обяснява Вълев, който на 11 април навърши 54 години.
Правейки равносметка за изминалия житейски и професионален път, разкрива, че страховете му са свързани с това да не се разболее. Да не спре да бъде полезен. Плаши го вероятността да не може да се грижи за близките, да не може да се справя с отговорностите си. Страхува се за възрастните хора. Чуди се как ще се справят с живота в България. От дете бил чувствителен на тази тема.
Вълев обаче няма страх от физическа работа. Когато в продължение на години е извън театъра и киното, бачка какво ли не. Бил е барман, спасител на плажове. А е могъл да стане адвокат, археолог или журналист. Приели са го с тези специалности, но не съжалява, че се отказал от университета. Не виждал как би живял, ако не може да изрази себе си по начина, който дават киното и театъра.
Прехвърлил 50-те, Вълев няма проблеми със свалянето на килограмите, ако ролята го изисква: „Странно, че точно аз, който дълги години си хапвах нездравословно, вече твърдя, че качеството на храната е от съществено значение за това как се чувства и изглежда човек. Поддържам се с активни тренировки. Тичам, разхождам се всекидневно, вдигам тежести“.
Заради ролята в „Лов на дребни хищници“ се наложило да качи 20 килограма. Вживял се напълно в образа на героя, похапвал обилно. Не се движел. Куриозното било, че когато авторите на продукцията видели резултата охладили неговия ентусиазъм с репликата, че героят нямало да бъде шишкав като него. Куката спешно трябвало да се подложи на стресова контра процедура и да отслабне за 15 дни.

Преминал през истински ад и спартански режим. Не излизал от залата за фитнес, плувал. Жестоката диета била овес и ябълки.
Вълев е известен с това, че брани ревностно личния си живот. Не говори публично за последната си любов със световната шампионка по художествена гимнастика Цвети Стоянова. Грацията направи опит за самоубийство след тежка депресия в навечерието на олимпийските игри в Рио 2016 г., но сега е повече от щастлива с Мариан. Той й повери и една от ролите в „Чалга“, а Цвети се справи страхотно и вече очаква следващите си превъплъщения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html