събота, 20 април 2024 г.

Корнелия Нинова: Трябва лидерска среща. Не сме получавали покана за такава

„Трябва лидерска среща. Не сме получавали покана на такава“, категорична бе лидерката на БСП Корнелия Нинова.

„Има два начина за подход за съставяне на правителство. Първият е – ГЕРБ си предлага премиер, той си предлага приоритети, предлагат си кабинет на малцинството и търсят подкрепа. Вторият, който беше правилният, бе да има лидерска среща, на която да определим най-важните приоритети – не по партийни програми, а за България. Да си определим срокове за изпълнение и след това да търсим подкрепа. Изборът на първия вариант беше грешка. Сбъркана работа, грешка след грешка“. Това каза Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание.

Тя коментира и срещата на БСП с Мария Габриел в четвъртък. „Отидохме, защото сме диалогична партия. Но сме обезпокоени от представеното. Това, което ни притеснява, е Бюджетът за 2023 г., който е един от най-важните въпроси. Той определя рамката за развитие на България и жизненият стандарт на хората. В представеното от Габриел имаше едно изречение – „Ще приемем бюджет за 2023 година”. Но какъв бюджет? С 3%, със 7% дефицит? Ще има ли увеличение на доходите на хората, на което ние държим?”, попита Нинова.

По думите ѝ на срещата са казани само „общи думи“. „Сериозният подход изискваше друг начин на работа. Отдавна се говори за лидерска среща. Нямаме покана за такава. Според мен тя е важната и наложителната”, категорична бе Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html