четвъртък, 25 април 2024 г.

Десислава Атанасова: Споразумението с „Промяната“ и „Демократична България“ не е изчерпано

Снимка: БГНЕС

Джентълменското споразумение, което в конструктивен и добър диалог с „Продължаваме промяната – Демократична България“ постигнахме, не е изчерпано. И тогава, и сега то беше заедно с ангажимента Народното събрание (НС) да работи повече от три месеца, за да има ротация на председателя на правната комисия и на парламента. Това заяви в изявление пред медиите в НС председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

При откриване на заседанието ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ си размениха реплики, след като съпредседателят на парламентарната група на втората политическа сила Николай Денков поиска в дневния ред да бъде включена точка за избор на председател на правната комисия. В резултат на разменени реплики между Атанасова и Денков, председателят на парламента Росен Желязков свика председателски съвет след изслушването на финансовия министър Росица Велкова.

Малко по-късно по темата брифинг дадоха от „Продължаваме промяната – Демократична България“, а след тях и Атанасова разясни процедурата, заради която възникна спор в пленарната зала.

Към този момент ние не знаем какъв ще бъде животът на 49-ото НС, посочи тя. Уверяваме ПП-ДБ , че единствено от нас и от тях зависи животът на този парламент да бъде дълъг, той да излъчи редовно правителство, и в този случай темата с ротацията на председателя на парламента и на правната комисия не стои под въпрос, това споразумение ще бъде спазено, обяви Десислава Атанасова. И допълни, че очаква „Продължаваме промяната – Демократична България“ на среща днес с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС и се надява, че те ще осигурят дългия живот на българския парламент и редовно правителство, като подкрепят кабинета на Мария Габриел.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html