петък, 19 април 2024 г.

Асен Меджидиев поздрави медицинските сестри по повод днешния Международен ден на сестринството

Асен Меджидиев
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев поздрави съсловието на медицинските сестри по повод днешния Международен ден на сестринството. Поздравлението е публикувано на сайта на Министерството на здравеопазването.

„Вашият принос към осигуряването на качествена и ефективна медицинска помощ е безспорен“, се допълва в поздравлението. Цялото общество засвидетелства благодарността си за хуманното отношение и постоянството, които медицинските сестри проявяват при изпълнение на професионалния си дълг в името на общата цел – постигане на дълъг живот в добро здраве за всички български граждани, се допълва в поздравлението.

Професионалистите по здравни грижи са един от важните стълбове на здравната система, добавя още министър Меджидиев и посочва, че изключително отговорният им труд има ключова роля за гарантирането на комплексно и достъпно здравеопазване за българските граждани. „Наравно с останалите медицински специалисти вие винаги сте посрещали всяко здравно предизвикателство, водени от принципа, че опазването на здравето и спасяването на човешкия живот са над всичко. Работата на медицинската сестра е въплъщение на милосърдието и всеотдайността“, казва още министър Меджидиев в поздравлението си. „Вярвам, че днешните ви последователни усилия, въпреки трудностите, ще бъдат възнаградени утре – с признателността и уважението на пациентите и живота, който се възражда, благодарение на вашия компетентен труд“, заявява той.

На тази дата, преди повече от две столетия, се ражда знаменитата Флорънс Найтингейл. Милосърдната сестра не само преобръща представите за сестринската медицинска грижа, а и предприема редица реформи на медицинското обслужване и общественото здравеопазване в Англия. С благородното си дело тя поставя основите на съвременното сестринство и вдъхновява стотици хора по света да изберат тази хуманна професия, се припомня в поздравлението към медицинските сестри.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html