Начало БЪЛГАРИЯ Емили Тротинетката излезе от ареста под гаранция

Емили Тротинетката излезе от ареста под гаранция

Емили Тротинетката излезе от ареста срещу 1500 лева гаранция. Това реши преди минути Районният съд в града под тепетата.

„Доволна съм, наистина се промених и наистина се чувствам виновна“, каза на излизане от съдебната зала Емили, чието име по документи е Даниел Йорданов.

Емили бе привлечена като обвиняема за престъпление за това, че на 3 април в Пловдив, заедно с Тошо Куката и Чеченеца е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

В търговски център пред множество граждани са склонили свидетеля от Пловдив да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети.

Адвокатът на Емили Тротинетката представи документи, че клиентът му страда от психично разстройство и мисли за самоубийство в ареста. Другите двама участници в скандалния видеоклип – Петко Атанасов – Чеченеца и Тодор Огнянов – Куката, които разхождаха момче на кучешка каишка в пловдивски мол, остават в ареста, тъй като не обжалваха мерките си, предаде Нова телевизия.

„Инфлуенсърите“ Чеченеца и Куката бяха задържани в Пловдив, а Емили Тротинетката в София, след обявяване за общодържавно издирване. Две от лицата са осъждани и реабилитирани – единият за грабеж през 2017 г., а другият в рамките само на 2 години е бил осъден седем пъти за три грабежа, една кражба, лека телесна повреда и закана за убийство.