събота, 20 април 2024 г.

Александър Йорданов посочи първата грешка на Мария Габриел

Искането за освобождаване на Иван Гешев е първа грешна стъпка на Мария Габриел. Това написа в профила си във Фейсбук евродепутатът от ГЕРБ-СДС/ЕНП Александър Йорданов. „Лошо начало. Жалко“, пише още Йорданов.

Тази сутрин номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел обяви, че първото, което ще направи министърът на правосъдието в нейното правителство, е да внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) искане за освобождаване на Иван Гешев заради уронване на престижа на съдебната власт, пише novini.bg.

Пред парламентарната група на ГЕРБ-СДС Габриел представи 10 приоритета, по които ще работи евентуалното правителство с първия мандат. Сред тях тя открои правосъдна реформа, приемане на основните закони, механизъм за разследване на главния прокурор, Наказателно-процесуален кодекс, реформи в Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и нейното разделяне на комисия с разследващи функции и Комисия по отнемане на незаконно придобито имущество. Нещата дори не трябва да спират дотук, а да се стигне до конституционна реформа, коментира тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html