събота, 20 април 2024 г.

Шефът на Централната банка в Гърция предупреди да се внимава с предизборните обещания

Янис Стурнарас
Снимка: WIKIPEDIA.ORG

Янис Стурнарас, управителят на Централната банка на Гърция препоръча на политическите лидери да бъдат реалисти и да не обещават финансови промени, които не съответстват на възможностите на икономиката на страната, съобщи БНР. В южната ни съседка тече предизборна кампания за вота на 21-ви май.

В разгара на предизборната кампания, само 10 дни преди вота, лидерите на гръцките партии обещават социални придобивки. Намаляване на данъци, увеличаване на детските помощи, хиляди нови работни места, по-високи пенсии и заплати, са само част от ангажиментите, които партиите представят като реална възможност след изборите.

Управителят на гръцката национална банка, който е бивш финансов министър, Янис Стурнарас в интервю за медиите каза, че предлаганата социална политика не съответства на възможностите на гръцката икономика. Днес ще се проведе телевизионен дебат на лидерите на шест гръцки партии с акцент върху икономическата и социална политика през следващите четири години. Партийните централи очакват дебатът да промени настроенията на избирателите.

По последни проучвания управляващата консервативна партия „Нова демокрация“ е със 7 пункта преднина пред основната опозиция СИРИЗА.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html