четвъртък, 25 април 2024 г.

Де Нойер вбесил Саша Илич с несериозно отношение

Снимка: ЦСКА-София

Треньорът на ЦСКА – София Саша Илич показа здрава ръка и прати нидерландеца Брадли де Нойер във фризера. Много е вероятно 25-годишният флангови играч да не излезе оттам до края на кампанията, въпреки че на “армейците” на практика предстоят пет финала по пътя към титлата, пише Спортал.

При победата с 5:1 над Ботев (Враца) Де Нойер бе в групата за двубоя, но само за да я попълни. Очаквано той така и не се появи в игра. За последно Брадли бе на терена във вечното дерби с Левски (0:0), като в следващите 4 двубоя или не попадаше сред 20-те, или стоеше на пейката.

Причините за решението на Илич са няколко. Основната е, че нидерландецът е вбесил наставника с несериозно отношение. Отделно от това, колкото е полезен в някои двубои, в други той често е носил щети на състава. През кампанията левият бек беше гонен два пъти, а три пъти стана причина да бъде отсъждане дузпа срещу “червените”. Така бе и срещу Левски, когато Густаво Бусато поправи грешката му в последната минута след изпълнения от Ивелин Попов наказателен удар. Срещу Черно море за Купата на България обаче действията му бяха решаващи и Атанас Илиев вкара от бялата точка, а варненци достигнаха до полуфиналите с победа на “Армията”.

През сезона Де Нойер е бил на терена в 20 шампионатни мача, в които вкара 2 гола. В евротурнирите бе на игрището в 4 срещи, а в турнира за купата – в два. Пропусна и двата мача с Базел заради глупаво изкаран червен картон срещу Сейнт Патрикс, не игра и в двете срещи с Лудогорец. Тоест не е бил на терена и в 4-те сблъсъка на ЦСКА – София с най-силните му опоненти от началото на кампанията. Отделно от това бе сред най-слабите и в двата мача с Левски.

На негово място Илич разчита на Тибо Вион, който обаче виси с картони и при следваща санкция ще пропусне два мача. Само това може да е причина за евентуалното завръщане на Де Нойер в някои от следващите мачове.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html