вторник, 23 април 2024 г.

Дискусия за влизането ни в еврозоната ще се проведе днес в МС

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

По инициатива на Икономическия и социален съвет (ИСС) в Гранитната зала на Министерския съвет от 09:30 ч. днес ще се проведе дискусия на тема „Ролята на организираното гражданско общество в процеса на присъединяването на България към еврозоната“, информират от ИСС, съобщи БТА.

Събитието е посветено на предизвикателствата пред страната ни по пътя към въвеждането на единната европейска валута. На откриването на форума приветствие към участниците ще поднесат Зорница Русинова, председател на Икономически и социален съвет, Росен Желязков, председател на 49-ото Народното събрание, Атанас Пеканов, заместник министър-председател по управление на европейските средства, Методи Методиев, заместник-министър на финансите, Димитър Радев, управител на Българската народна банка.

Своя опит и добри практики ще споделят и лектори от Хърватия и Прибалтийските държави, осъществили успешно процеса по присъединяване към еврозоната. От българска страна в дискусиите ще участват още Станислав Попдончев, заместник-председател на Българската стопанска камара и председател на Комисията по икономическа политика в ИСС, Пламен Димитров, президент на КНСБ и заместник-председател на ИСС, Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“ и заместник-председател на ИСС и други, които ще разкажат повече за анализите и становищата, изготвени от Съвета за икономическите и социални предизвикателства пред бизнеса, гражданите и институциите, свързани с процеса на присъединяване.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html